Play Free Online Games Jeux de puzzle Puzzle Spiele Jogos De Puzzle Juega a juegos

Spela Mahjong online

Mahjong går ut på att para ihop likadana brickor, som då försvinner från brädet. Målet är att alla brickor ska försvinna. Du kan endast para ihop brickor som har tomrum till vänster eller höger, och som inte är övertäckta av andra brickor. När det inte finns några fria brickor kvar att para ihop är spelet över.

Det finns 144 brickor totalt, och 4 förekomster av varje bricka. Undantaget är blommor och årstider; vilken blomma som helst kan paras ihop med andra blommor (detsamma gäller årstiderna).

vår sommar höst vinter    blomma 1 blomma 2 blomma 3 blomma 4
årstider   blommor

När du valt att få ledtrådar, ändras muspekaren till ett frågetecken när du för musen över fria brickor som inte går att para ihop just nu.

Bakgrund till Mahjong

Namnet Mahjong (Màhjeung) betyder sparv. Detta brädspel/sällskapsspel är egentligen ett spel för 2-4 personer. Innan Nintendo började tillverka tv-spel gjorde de bland annat Mahjong-brädspel. Det spel du ser här är en enmans-variant av spelet, som blev populärt när det släpptes till Macintosh och Apple II 1986 (de kallade spelet Shanghai). Microsoft har också gjort en variant kallad Taipei.

Källa: Wikipedia

Om du tycker om Mahjong är jag säker på att du gillar min samling gratis online-spel. De flesta av mina onlinespel finns inte att spela någon annanstans på Internet!